Huonokuuloinen työelämässä

Tässä jutussa haastatellaan huonokuuloista nuorta, joka on työelämässä mukana. Lue millaisessa työtehtävässä voi huonokuuloinen työskennellä. 

1. Kerro kuka olet, mistä tulet ja minne olet matkalla? 
Moro, mä oon Miro. Stadissa syntynyt ja kasvanut 25-vuotias. Olen menossa kohti tulevaisuutta, joka on nyt sumea, mutta kirkastuu ajan myötä.

2. Missä työskentelet? Kerro tarkemmin työnkuvastasi ja siitä minkälaisessa ympäristössä työskentelet? 
Olen tällä hetkellä töissä henkilöstöpalveluyritys WorkPowerilla markkinoinnin harjoittelijana. Olen osavastuussa some-markkinoinnista ja sisällöntuotosta. Työhöni kuuluu toki paljon muutakin, esimerkiksi erilaiset asiakasillat ja messuilla esiintyminen kuuluu myös työnkuvaan. Teen myös avustavia toimistotöitä, kuten tilauksia. Meidän toimisto sijaitsee Runerberginkadulla ja se on tällainen kiva avotoimisto, jossa jokainen tiimi on käytännössä samojen seinien sisällä.

3. Koetko melun häiritseväksi töissä? Oletko kokenut jonkinlaisia muita haasteita huonokuuloisuuden takia työssäsi ja työympäristön takia? 
Ennen tätä työtä olin pitkään asiakaspalvelutyössä BR-leluilla, siinä oli välillä haasteita, kun melu yltyi korkeaksi ja asiakkaat puhuivat epäselvästi. Myös turistit, jotka eivät osanneet englantia, loivat hankalia tilanteita. Mutta nykyisessä työssäni en ole kokenut enää samanlaisia haasteita. Toki avotoimistossa yltyy meteli välillä korkeaksi kaikkien puheenvuorojen aikana ja lennokkaiden vitsien ansiosta, mutta ei ole synnyttänyt niin pahoja haasteita ettei niistä uudelleen kysymällä selviäisi. Molempien työpaikkojen haasteista selvisin hyvin uudelleen kysymällä. Toki huonokuuloisuus luo omat haasteensa, mutta en ole kohdannut mitään, mistä en selviäisi.
Kyllähän melu aina häiritsee, mutta BR-leluissa minulle kehittyi aika korkea toleranssi melulle itkevien ja huutavien lapsien takia, joten se ei häiritse niin, että en pystyisi työskentelemään. Onhan melua aina, ei sitä pääse pakoon, ellei kävele kuulosuojaimet päässä tai kuulolaitteet off-asennossa.

4.  Käytätkö töissä apuvälineitä? Jos, niin millaisia? 
 En käytä. Jos kuulolaitteita ei lasketa. 

5. Miten kehittäisit työskentely-ympäristön paremmin huonokuuloisille sopivammaksi?
Täydellinen olosuhde työpaikalla olisi varmaan oma toimisto oven kanssa, jonka voi laittaa kiinni, kun melu yltyy korkeaksi, mutta itse pidän avotoimistosta, sillä olen hyvin sosiaalinen ja tykkään huudella takaisin. Sanon näin, että ihmiset joiden kanssa työskentelee ovat myös osa työympäristöä, joten jokin ”koulutus” heille olisi myös sopiva vaihtoehto. Ja ainahan toimiston akustiikkaan voi kiinnittää huomiota. En silti lähtisi kehittämään tätä toimistoa. Pidän tästä näin!

Kiitos Miro tästä mielenkiintoisesta haastastelusta! 

Bookmark the permalink.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.